Despre noi…

Asociaţia „Organizația Judeţeană Argeş” Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere este o organizaţie democratica, puternică, bine structurată si orientată in concordanţa cu realitaţile actuale si apară cu fermitate prin toate mijloacele legale drepturile pensionarilor militari. Am fost, suntem si rămânem parte a armatei Romaniei, strâns legaţi de aceasta instiuţie, sub drapelul căreia am slujit poporul român.

Art.1. Asociaţia „Organizația Judeţeană Argeş” Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere s-a constituit la data de 31.05.1991 prin libera exprimare a voinţei de asociere a cadrelor militare în rezervă şi în retragere din judeţul Argeş în conformitate cu prevederile art. 9 şi 40 din Constituţia României, revizuită, precum şi cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii aprobată cu completări şi modificări prin Legea nr.246/2005, cu modificările şi completările ulterioare. A devenit persoană juridică de utilitate publică prin Sentinţa Civilă nr.73/ pj/ 2004 pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu a Judecătoriei Piteşti din 19.11.2004 cu Certificat de înscriere a persoanei juridice nr.47/ RA/ 2004 eliberat la data de 10.03.2013. Prin adresa nr. DL/796 din 02 martie 2012 Ministerul Apărării Naţionale a comunicat că Asociaţia „Organizația Judeţeană Argeş” Basarab I este luată în evidenţă de structura de specialitate din cadrul Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică, respectiv Biroul relaţii juridice cu societatea civilă, încă din anul 2004.
Art.6. Sediul Asociaţiei este în Piteşti, strada Piaţa Muntenia nr. 2 (Cercul Militar Piteşti). Acesta poate fi schimbat cu aprobarea Consiliului Director al asociaţiei.
Art.7. Deviza asociaţiei este: „CINSTE ŞI ONOARE ARMATEI ROMÂNE!”
Asociaţia este continuatoarea nobilelor tradiţii ale organizaţiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere existente pe teritoriul judeţului Argeş din anul 1864, precum şi moştenitoarea patrimoniului deţinut de acestea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s